loading
clinica implantologie Timisoara, reabilitare dentara Timisoara

Reabilitari dentare Timisoara

Reabilitarea dentara cu autorul sistemelor care folosesc implanturi dentare, sau altfel spus reabilitarea orala, reprezinta resturarea restaurarea integritatii si functionalitatii dentare si nu in ultimul rand al frumusetii zambetului.

Zambetul este ceea ce iese in evidenta in interactiunile sociale si ne creaza o prima impresie despre o persoana, vizual si comportamental. Fie ca vrem sa acceptam sau nu, societatea moderna este axata pe astepectul estetic, pe starea pe care o avem si starea pe care o transmitem celor din jur in diferite contexte sociale. Modul in care ne simtim cu noi insine, increderea, relaxarea originaliatea noastra sunt stari pe care noi oamenii ne dorim sa le avem tot timpul.

Un zambet frumos care sa ne placa noua in primul rans si cu care sa ne simtim bine poate contribui la aceasta stare de bine.

Ce inseamna reabilitare dentara totala?

Reabilitarea orala presupune o serie de manopere chirugicale, protetice, endodontice, restaurative prin care se creaza un nou zambet estetic, functional care sa satisfaca dorintele pacientului. In functie de situatia clinica a pacientului se vor alege tipurile de resturari care pot varia de la dantura fixa pana la proteze telescopate sau proteze scheletate care sunt demontabile.

medic dentist implantologie reabilitari dentare complexe, Clinica Dr Crac Timisoara
Dr Bogdan Crac @ Clinica Dr Crac Timisoara

Cine are nevoie de reabilitare orala?

Reabilitarile dentare se adreseaza pacientilor care doresc implanturi dentare si dantura fixa imediat dar care:

 • au pierdut toti dintii (edentatie totala) si poarta sau nu proteza dentara
 • sufera de poala parodontala generalizata severa
 • pacienti care nu doresc lucrari demontabile (proteza telescopta, proteza scheletata, supraprotezare pe implanturi)
 • mai au putini dinti in gura (3-5 dinti).

Ce ofera o reabilitare orala cu implanturi dentare?

Reabilitarile orale cu implanturi dentare, ofera posibilitatea de a beneficia de dantura fixa in numai 24 ore. Chiar daca aceasta dantura este una provizorie, ea este fixa, estetica si functionala. Sistemul Fast and Fixed de implanturi dentare de la producatorul german Bredent  reabiliteaza arcadele dentare in 24 ore. Pentru rezultate optime se recomanda 6 implanturi la maxilar si 4-6 implanturi la mandibula. Maxilarul superior are o densitate osoasa mai scazuta si necesita din acest motiv un numar mai mare de implanturi dentare, madibula fiind mult mai densa.

reabilitare dentara Timisoara, implanturi dentare Fast and Fixed, All on 4 / All on 6

Tratamentul clasic de reabilitare orala cu implanturi dentare

Presupune aditie de os si / sau sinus lift care necesita o perioada de vindecare de pana la 6 luni pentru a putea fii inserate implanturile. Astfel, in varianta clasica tratamentul de reabilitare orala cu implanturi dentare se va finaliza in 12-14 luni de zile si va necesita multiple interventii chirurgicale comparativ cu sistemul cu implanturi dentare Fast and Fixed, unde intr-o singura interventie chirurgicala se efectueaza totul.

Beneficii sistem Sky Fast and Fixed, de la Bredent

 • O singura interventie chirurgicala
 • Dinti ficsi in 24 ore – reabilitare dentara / reabilitare orala in 24 ore
 • Masticatie si digestie eficienta
 • Un aspect mai tanar, riduri faciale reduse
 • Va puteti intoarce in aceeasi zi la rutina, viata si placerile voastre.

Tratamentul Sky Fast & Fixed este pentru tine daca:

 • Porti proteza dentara mobila pe unul sau ambele maxilare
 • Dantura ta naturala este compromisa
 • Vrei sa ai o alimentatie completa,sa te poti bucura de gustul mancarii
 • Esti cardiac si/sau diabetic si vrei sa rezolvi problemele dentare cat mai repede pentru a nu-ti agrava starea generala de sanatate
 • Vrei sa eficientizezi vizitele la medicul dentist
 • Vrei sa nu mai simti disconfort si durere
 • Vrei sa eviti adiitile osoase sa nu iti este recomandat sa beneficiezi de aditii osoase.

Ce presupune tratamentul Sky Fast & Fixed?

Prima etapa a tratamentului Sky Fast and Fixed de la Bredent, presupune o consultatie cu Dr. Bogdan Crac unde vom face un examen clinic al cavitatii orale, examinam istoricul medical si avem o discutie despre beneficii raportate la costuri.

Starea generala de sanatate este foarte importanta pentru reusita acestui tratament si evaluarea riscurilor din cadrul interventiei chirurgicale.

Investigatii necesare :

 • Un set complet de analize de sange
 • Radiografie panoramica
 • Computer tomograf 3D CBCT
 • Scrisoare medicala de la medicul cardiolog (pentru pacientii cu afectiuni cardiace)
 • Amprente digitale sau clasice ale situatiei initiale (se realizeaza in clinica)
 • Inregistrarea statica si dinamica a ocluziei (se realizeaza in clinica)
 • Ghid chirurgical
 • Fotografii diagnostice (se realizeaza in clinica).
CBCT Timisoara,, radiografie dentara, tomografie dentara computerizata

Ce componente mai exista in afara de implanturi ?

Bonturile speciale Multi-Unit care se fixeaza pe implanturi si capele protetice pe care se vor realiza lucrarea provizorie si lucrarea finala.

Ce presupune lucrarea imediata in 24 ore? Este provizorie?

Da, aceasta lucrare este provizorie insa este fixa. De obicei contine 10-12 dinti, este realizata din rasini frezate CAD/CAM si nu acopera cerul gurii. Rolul acestei restaurari este de a solidariza implanturile dentare, conditie obligatorie in astfel de restaurari pe langa redarea esteticii si a functiilor aparatului dento-maxilar. Necesita controale periodice pentru echilibrarea muscaturii si pentru mentinerea igienei.

Perioada de de 6 luni in care se poarta aceasta restaurare va asigura vindecarea si maturarea gingiilor si a osului. Se poate realiza inainte de operatie in cazul in care se opteaza pentru ghid chirugical sau clasic, prin amprentare la final de interventie.

Ce presupune lucrarea definitiva?

De regula in cadrul restaurarilor fixe de acest gen se va realiza un schelet de titan frezat care va fi placat cu diferite materiale estetice. Puntea va fi fixata prin insurubare la implanturi printr-o manopera specifica de catre medicul dentist. Aceasta fixare prin insurubare nu pericliteaza estetica lucrarii si perimite iginizarea si controlul periodic sa se realizez facil.

Lucrarea dentara definitiva este realizata din 2 componente:

 • Structura de rezistenta: poate fi metalica din crom-cobalt sau titan, poate fi zirconiu, insa este relativ grea, poate sa fie din polimeri de inalta performanta (Peekton) ce se comporta similar cu osul uman ca si modul de elasticitate ,este usoara si are culoare alb-crem.
 • Suprastutructura (dintii): din compozit, din ceramica integrala (portelan fara metal), din zirconiu sau zirconiu placat cu ceramica.

Alegerea tipului de lucrare protetica definitiva se va face dupa cele 6 luni de utilizare a lucrarii provizorii, dupa osteointegrarea implanturilor.

reabilitare dentara Timisoara, implanturi dentare Fast and Fixed, All on 4 / All on 6

Lucrarile protetice atat cea provizorie cat si cea definitiva acopera „cerul gurii”?

Nu, nici cea provizorie, nici cea definitiva nu acopera bolta palatina. In cadrul reabilitarilor orale, unele lucrari protetice pot acoperii partial „cerul gurii”. Aceste lucrari protetice sunt:

 • Proteza scheletata – este indicata pentru a restaura dintii posteriori lipsa atunci cand nu dorim imaplnturi
 • Proteza telescopata – singura lucrare protetica care se poate folosii atat pe implante cat si pe dinti naturali.

Lucrari dentare finale inglobeaza gingie individualizata „roz” la baza dintilor?

In cele 6 luni de vindecare, remodelare a tesudurilor dure si moi apar modificari ale anatomiei in special in sens vertical – vor aparea spatii intre lucrarea provizorie si cea finala. Acest spatiu se compenseaza prin adaugarea de gingie individualizata pe lucrarea finala. Gingia nu se vede in zambet ci doar daca se descopera buzele intentionat tragand de ele.

Cine realizeaza tratamentul?

Ce include tratamentul la Clinica de stomatologie Dr. Crac din Timisoara?

 • Factura fiscala
 • Pasaport si garantie internationala pentru implanturi si sistemele protetice.
reabilitare dentara Timisoara, implanturi dentare Fast and Fixed, All on 4 / All on 6

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Implantul dentar poate avea o durata de viata de 15-20 ani.Tehnologia biomaterialelor a avansat foarte mult in ultimul deceniu, producatorii de implanturi dentare oferind o garantie pe viata produselor lor. Rata de success este de 95% conform studiilor clinice efectuate. Durata de viata este influentata in principal de starea de sanatate generala a pacientului precum si de mentinerea igienei orale .

Cat de durerosa este manopera de inserare a implantului dentar?

Datorita tehnologiilor moderne actuale, inserarea implanturilor dentare se face rapid, predictibil si mult mai atraumatic cu ajutorul ghidurilor chirurgicale. Astfel discomfortul postoperator este mult redus, majoritatea pacientilor relatand un discomfort tolerabil asemenea unei extractii dentare. Utilizarea anestezicelor topice si a anestezicelor locale impreuna cu plasma obtinuta din sangele pacientului fac experienta chirurgicala placuta.

Cat timp dureaza inserarea unui implant dentar?

Cu ajutorul ghidurilor chirurgicale, inserarea unui implant dureaza in medie 20 de minute. Daca nu se utlizeaza ghid chirurgical, interventia poate dura mai mult, este mai traumatica si presupune realizarea de suturi.

Pot folosii implantul dentar ca stalp pentru o punte dentara?

Mobilitatea diferita dintre implant si dintele natural va conduce in acest caz la pierderea prematura implantului din motive biomecanice.

Cat timp voi sta fara dinti?

Daca utilizam sistemul de implanturi Fast and Fixed veti avea dinti ficsi in 24 ore. In celelate situatii clinice se va comunica in cadrul relaizarii planului de tratament. In majoritatea situatiilor se pot realiza coroane provizorii pe implanturi.