loading
clinica implantologie si estetica dentara Timisoara
clinica implantologie si estetica dentara Timisoara
FAQ implant dentar
Întrebări frecvente

Dumneavoastră întrebați, noi vă răspundem. Întrebări frecvente despre: implant dentar, rebilitare dentară complexă, implanturi Fast and Fixed, sistem All-on-4 / All-on-6, estetică dentară, coroane dentare, fațete dentare, proteze dentare, proteză pe implant, albire dentară.

Care este durata de viață a unui implant dentar?

Implantul dentar are o durată de viață de 15-20 ani. Tehnologia materialelor a avansat mult în ultimul deceniu, producătorii de implanturi dentare oferind chiar garanție pe viață. Rata de succes pentru un implant dentar este de 95% conform studiilor clinice. Durata de viață este influențată în principal de starea de sănătate a pacientului și de menținerea igienei orale.

Cât de durerosă este manoperă de inserare a implantului dentar?

Datorită tehnologiilor moderne, inserarea implanturilor dentare se face rapid, predictibil și mult mai atraumatic cu ajutorul ghidurilor chirurgicale. Astfel discomfortul postoperator este mult redus, majoritatea pacienților prezentând un discomfort tolerabil, comparabil cu disconfortul provocat de o extracție dentară. Utilizarea anestezicelor topice și a anestezicelor locale împreună cu plasmă obținută din sângele pacientului fac experiență chirurgicală foarte suportabilă și fără durere.

Cât timp durează inserarea unui implant dentar?

Cu ajutorul ghidurilor chirurgicale, inserarea unui implant durează în medie 20 minute. Dacă nu se utlizează ghid chirurgical, intervenția poate dura mai mult, poate provoca un traumatism mai mare pentru organism și presupune realizarea de suturi.

Pot folosii implantul dentar ca stâlp pentru o punte?

Nu. Mobilitatea diferită dintre implant și dintele natural va conduce în acest caz la pierderea prematură implantului din motive biomecanice.

În cât timp voi avea lucrarea finală, cu sistemul Fast and Fxed?

La 6 luni de la fixarea implanturilor și a lucrării protetice provizorii se poate realiza lucrarea finală.

Dacă mai am 3-5 dinți per maxilar pot benficia de dantură fixă?

Da, este posibil în cazul în care se inserează 6-8 implanturi dentare. O alternativă pentru astfel de cazuri este proteza telescopată care se poate ancora atât pe dinți cât și pe implanturi dentare. Astfel, tratamentul va fi mai rapid și va utiliza mai puține implanturi.

Fumătorii pot beneficia de tratament cu implanturi dentare?

Da. În fuctie de starea de sănătate a pacientului se stabilesc riscurile raportate la beneficiile tratamentului.

Proteză scheletată sau implant dentar?

Proteza dentară scheletată reprezintă o soluție de tratament atunci când avem dinții frontali restanți dar ne lipsesc dinții posteriori. Realizarea unei astfel de proteze presupune șlefuirea și devitalizarea dinților existenți. În cazul în care dinții restanți sunt sănătoși, prima opțiune de tratament este cea cu implanturi dentare.

Blog stomatologie Timișoara
Articole implant & reabilitări